Hietaset Turvantalolla

Reska.fi -blogista katosivat valokuvat. Niitä on kaivattu, joten aloitetaanpa bloggausura ikään kuin uudestaan.
Vuoden 2014 maaliskuun 17. päivänä Lammin Turvantalolla oli alkamassa maailmanluokan tenorin, Pentti Hietasen konsertti yhdessä vaimonsa Heinin ja tyttärien Iinan ja Roosan kanssa. Helena Hirviniemi (keskellä) ja Sirkka Välivehmas hoitavat lipunmyyntiä. Tunnelma on kuin perhejuhlassa, kaikki tuntevat kaikki.



Lammilaiseen tapaan konsertin jälkeen nautitaan kahvit. Hietasten konsertissa kahvituksesta vastasi Lammin Seudun Sydänyhdistys.

Lammin Turvantalon sali täyttyy hetkessä. Puoli kuuden aikaan parhaat paikat on jo viety.


Ravintolasalin puolella monella on asiaa Timo Virtaselle (oik.) ja Felix von Willebrandtille. Timo on Turvantalon primus motor, Felix taas Lohjan kaupunginorkesterin intendentti, jonka ansiosta Lammilla on useita upeita konsertteja pitkin vuotta.
Hietasia Felix pyysi vuoden vaihteen tietämissä esiintymään Lammille. Hän on Heini Hietasen kanssa tuttu vuosien takaa.
– Niin, kuinkas kauan siitä on, kun sinä ilmestyit viulusi kanssa meidän oven taakse ja pyysit säestystä, Heini Hietanen muisteli ennen konserttia.



Hetkeä ennen konserttia sali on täynnä puheensorinaa. Eturivissä istuu Juvosen Risto, joka konsertin kuluessa osoittautuu olevan Pentti Hietasen armeijakaveri. Armeija-aikoihin kuuluu tietenkin myös yhteinen bändi.



Ja siinä he ovat! Ennen konserttia otetussa poseerauskuvassakin välittyy esiintymisen ilo ja vankka ammattitaito, joka on yhteistä jokaiselle perheenjäsenelle ikään katsomatta.



Nyt parikymppiset Iina ja Roosa Hietanen ovat esiintyneet 10-vuotiaasta asti äitinsä ja isänsä, Heini ja Pentti Hietasen kanssa. 21-vuotias Iina opiskelee Lahden musiikki- ja draamainstituutissa musiikkiteatterilinjalla ja 19-vuotias Roosa käy Tampereen ilmaisutaidon lukiota.



– Iskä, et sä koskaan laulaessa hymyile tolla tavalla, kritisoi Roosa, kun kuvataan lavastettua lehtikuvaa ennen konserttia.
Kansanlauluja, elokuvasävelmiä, italialaisia lauluja, musikaalia – Hietasten kattaus on hengästyttävä. Heidän laulutapansa käy sydämeen, se on kommunikaatiota yleisön kanssa, niin kuin esiintyminen kokonaisuudessaankin.
Tunnelma Turvan salissa säilyy perhejuhlan tuntuisena välittömien Hietasten ansiosta. Yleisö pääsee hyvin käsitykseen rönsyilevästi höpöttelevien Hietasten perhedynamiikasta laulujen välillä. Nämä tähdet eivät pönötä!



Hietasten konsertin jälkeen Lammilla on varmasti lähes 200 Hietasen perheen fania. Ikimuistoinen ilta, jossa oli aivan ainutlaatuinen tunnelma! Pentti Hietasen tenorismi ja heittäytyminen laulujen tunnelmiin ei jättänyt kylmäksi ketään. Kun aika on, Olet kaikki ja pohjalaiset kansansävelmät jäivät soimaan tummenevaan iltaan.  Tyttäret osoittautuivat äitinsä ohella upeiksi laulajattariksi. Yksi hienoimmista hetkistä oli äidin ja tyttärien yhdessä tulkitsema Gabriellas sång elokuvasta Så som i himmelen.
Kun vielä joskus näkisi Pentin Rodolfona La Bohemessa… Tuskin olisi kuivaa kohtaa nenäliinassa sen kokemuksen jälkeen!
Lammin Turvantalon konserttikevät jatkuu sunnuntaina 4.5.2014 jolloin esiintymään tulevat sopraanosisarukset Angelika Klas ja Marion Melnik pianistinaan Seppo Hovi. Konsertti on yksi Hämeenlinna 375-juhlavuoden tapahtumista.
Susanna Mattila

PS. 27.3.2014 ilmestyneessä Keski-Häme -lehdessä lisää Laulavan Hietasen perheen konserttitunnelmista Turvantalossa.

PS2. Blogi on julkaistu aiemmin Reska.fi -verkkolehdessä.

Kommentit

Lähetä kommentti